Jonge koks aan het fornuis, burgemeesters volgen dag later hun voorbeeld

Links: de junior koks houden voor de echte battle nog een gevecht met kartonnen keukengereedschap. Rechts: Team Roeselare - burgemeester Declercq (44) en chef Tim Boury (33) - won bij de grote jongens.
Henk Deleu Links: de junior koks houden voor de echte battle nog een gevecht met kartonnen keukengereedschap. Rechts: Team Roeselare - burgemeester Declercq (44) en chef Tim Boury (33) - won bij de grote jongens.
Kortrijk heeft er weer een culinair weekendje op zitten, met de allereerste editie van de Kitchen Battle, een wedstrijd waarbij burgemeesters samen met een sterrenchef uit hun gemeente of stad aan het koken slaan. Op zaterdag werd het feestweekend al gestart met een bakwedstrijd voor junior chefs. In totaal namen 10 kinderen deel.

"Ik heb de flantaart gemaakt volgens het recept van mijn overgrootmoeder", zegt Britt Wittouck (10) uit Bissegem. "Ik was wel wat nerveus om hier te bakken terwijl er zoveel mensen staan te kijken, maar ik ben wel tevreden over het resultaat. De overwinning ging naar Mounia Kassimi uit Kortrijk met haar slagroombiscuittaart met aardbeien. "Als er verjaardagsfeestjes zijn thuis, hoef ik niets te doen, Mounia en haar zus zorgen altijd voor een lekkere taart of een gebakje", zegt mama Petra Hamers.


De dag erna gingen zes burgemeesters aan het kokerellen met zes sterrenchefs. Burgemeester van Roeselare Kris Declercq en sterrenchef Tim Boury van restaurant Boury kroonden zich tot winnaar en mochten met de gouden kookpot naar huis. Burgemeester Claude Croes en Gilles Joye van Marcus in Deerlijk werden tweede, Van Quickenborne uit Kortrijk werd derde, samen met Matthieu Beudaert van Table D'Amis. Burgemeester Ann Vanheste van De Panne eindigde vierde met Stephane Buyens van Le Fox. De laatste en voorlaatste plaats waren voor -wie laatste of voorlaatste werd, werd niet gespecifieerd- Kurt Vanryckeghem uit Waregem met David Bertolozzi van Berto en burgemeester Bert Maertens en Angelo Rosseel van La Durée uit Izegem. (JME)

Maxime Petit