Jarige fanfare Orchestre International du Vetex brengt Joods-Russische klassieker: “Klaar voor nieuw album”

Een beeld van de opnames van het nieuwe nummer.
LZSB Een beeld van de opnames van het nieuwe nummer.
Orchestre International du Vetex gaf als Vlaams-Waals-Noord-Frans collectief 15 jaar geleden een eerste concert. De grensoverschrijdende fanfare viert die verjaardag met een winterwarme en eigenzinnige versie van de Joods-Russische klassieker Tumbalalaïka. Energieke videoclip incluis.

‘De Vetex’ boet sinds 2004 niks in aan energie. De fanfare is klaar voor een nieuw hoofdstuk. De lancering van Tumbalalaïka is een eerste voorsmaakje van een samenwerking met de drie zangeressen van de groep Panienki uit Rijsel, waarmee Vetex vanaf 2020 de baan op wil. 

“We werken de komende maanden ook aan een nieuw album en een nieuwe voorstelling. Waarin de zangeressen van Panienki een hoofdrol spelen”, zegt Tomas Bulcaen namens de muzikanten. “We keren zo ook terug naar onze eerste liefde voor Centraal-Europese muziek.”

Een beeld van de opnames van het nieuwe nummer.
LZSB Een beeld van de opnames van het nieuwe nummer.

Peking

De muzikanten van Orchestre International du Vetex werden doorheen de jaren zowat de muzikale ambassadeurs van de Eurometropool, in de driehoek tussen Kortrijk, Rijsel en Doornik. Hun energie en ietwat surrealistische kijk op grenzen bracht hen de wereld rond: van de pleintjes en straten van de wijk Wazemmes in Rijsel over gezellige gehuchten zoals Stasegem tot gereputeerde jazzfestivals in Montreal, Graz, Oslo, Peking enzo meer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.