Infoavond rond assistentieflats
in Franse Pyreneeën

Zo zal het project Entre Mer et Montagne er uitzien.
rv Zo zal het project Entre Mer et Montagne er uitzien.
Binnenkort begint de bouw van woonproject ‘Entre Mer et Montagne’ in het dorpje Villelongue-dels-Monts in de Franse Pyreneeën. Het gaat om de realisatie van dertig assistentieflats door Ludo Timmermans, directeur van woon-zorgcentrum Sint-Vincentius in Ten Bosse in Deinze. Op vrijdag 21 juni volgt er een projectvoorstelling in Kortrijk.

“De bouw van dit complex is een droom die ik al langer koester”, vertelt Ludo Timmermans. “Het gaat om dertig assistentieflats voor een brede doelgroep. Ze zijn du niet enkel voor senioren bestemd, maar er kunnen bijvoorbeeld ook mensen met een beperking terecht”. Het is zowel bedoeld voor permanent verblijf in koop- of huur-vorm als voor kortere formules: “Stel, je moeder is 75 aar oud en ging vroeger graag op reis, dan kan zij voor een periode van minimum twee weken een flat huren.”

Zorgverlening

Er komt iedere dag een woonassistent langs en alle dienst- en zorgverlening wordt lokaal aangestuurd, maar wel gecoacht vanuit het woon-zorgcentrum in Deinze. Daarvoor werd de aparte vzw Réseau de Soins Vincent opgericht. “Naast de flats bevindt zich een goed Frans rusthuis voor mocht er dringend nood zijn aan extra zorg”, verzekert de directeur.

Op vrijdag 21 juni volgt er in Budalys op de Dam 2 B in Kortrijk om 14 uur een projectvoorstelling van ‘Entre Mer et Montagne’. Info en inschrijven via 0478/03.52.68.

Meer info over het project kan u hier lezen en op www.reseaudesoinsvincent.fr
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.