Inbrakenplaag in auto’s zorgverleners: “Ze gaan op zoek naar mondmaskers en desinfectiemateriaal”

De inbrekers sloegen een raam in van een auto van een verpleegkundige van Care Talents langs de Rode Dreef in Marke
RV De inbrekers sloegen een raam in van een auto van een verpleegkundige van Care Talents langs de Rode Dreef in Marke
Er is vannacht ingebroken in een auto van een verpleegkundige van Care Talents in Marke. Wellicht gingen de daders op zoek naar mondmaskers en handgels om zich te beschermen tegen het coronavirus. “Wij hebben dit nu al twee keer meegemaakt, ik hoor bij de collega’s van klanten uit de thuisverpleging dat het een plaag aan het worden is”, zegt Pieter Claeys van House Of Talents. 

De inbrekers sloegen in de nacht van woensdag op donderdag toe in de Rode Dreef in Marke. “Ze sloegen een zijraam van de auto van één van onze verpleegsters in”, zegt Pieter Claeys van House Of Talents. “Ze hebben gezocht, maar niets gevonden dat ze konden gebruiken. Wij zenden zo’n 200 verpleegkundigen uit naar verschillende instellingen en dit is nu toch al het tweede geval van inbraak sinds de uitbraak van het coronavirus in ons land. Van andere zorginstanties hoor ik ook dezelfde berichten, het is een plaag aan het worden. In de auto’s zitten uiteraard materialen voor zorgverleners. De duurste materialen mogen ze niet laten liggen, natuurlijk. Maar sinds kort zijn mondmaskers ook erg waardevol geworden door de coronacrisis.” 

De verpleegkundige wordt door Care Talents uitgezonden, een onderdeel van House Of Talents. “Onze auto’s zijn ook herkenbaar door de stickers. Even hebben we eraan gedacht om die weg te halen, maar dat doen we uiteindelijk niet. We willen zelf niet toegeven aan de criminelen.” 

Er werd een klacht ingediend bij de politie, die de zaak onderzoekt. 

C.O.O Pieter Claeys van House Of Talents met een verpleegkundige die ze uitzenden
kos C.O.O Pieter Claeys van House Of Talents met een verpleegkundige die ze uitzenden