IN BEELD: Kortrijk beleeft topweekend met Sinksenfeesten

Honderden activiteiten op het programma en voor elk wat wils op de Sinksenfeesten in Kortrijk. Wie nog iets wil meepikken van al dit fraais, moet zich haasten, want vanavond eindigt Sinksen 2019.

Geen overrompeling op vrijdagavond en zaterdag, maar zondag vulden de Kortrijkse straten zich aardig goed. De rommelmarkt in de binnenstad kon opnieuw op meer dan duizend standhouders rekenen. De snuisteraars bleven uiteraard niet weg. De Franse fanfare Compagnie Jo Bithume lokte een mooi aantal dansende enthousiastelingen. De fanfare stopte vijf jaar geleden na meer dan 400 concerten, maar de bende is nu helemaal terug en zorgde voor een leuk feestje. De kinderanimatie ‘Park Katrol’ op de Broelkaai werd een succes met heel wat lachende kindergezichten. “De kinderen zijn ondertussen al twee uur aan het spelen. Ze amuseren zich tijdens het maken van hun kruisboog. Veel van de Sinksen hebben wij wel nog niet gezien”, lacht Loor. 

Een bad hair day?  De Sinksen heeft een oplossing! Sienta La Cabeza toverde een nieuwe haarstijl op heel wat hoofden, op het ritme van de muziek. Naast kleurrijke en feestelijke creaties kon je niet kijken.

Een heus bricoleerpark voor kinderen met Park Katrol.
Henk Deleu Een heus bricoleerpark voor kinderen met Park Katrol.
Sienta La Cabeza zorgt voor een nieuwe haarstijl op het ritme van de muziek.
Henk Deleu Sienta La Cabeza zorgt voor een nieuwe haarstijl op het ritme van de muziek.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.