In 2020 vergunningsaanvraag voor nieuwe verkeerswisselaar A19-R8

De huidige verkeerswisselaar, met de gevaarlijke lichtengeregelde kruispunten met U-bochten.
Maxime Petit De huidige verkeerswisselaar, met de gevaarlijke lichtengeregelde kruispunten met U-bochten.
Er wordt begin 2020 een aanvraag tot omgevingsvergunning voor de aanleg van een nieuwe verkeerswisselaar A19-R8 ingediend. Dat stelde schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) maandagavond op de gemeenteraad, na een vraag van CD&V-fractieleidster Hannelore Vanhoenacker. “De aanbesteding volgt in de loop van 2020”, gaf Weydts ook nog mee. Dat betekent dat de werken in 2020 of 2021 al kunnen starten.

Het onderwerp kwam aan bod omdat de gemeenteraad groen licht gaf om een stukje oude wegenis in de buurt over te dragen aan de Vlaamse overheid. Want niet de stad, maar de Vlaamse overheid is via het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) opdrachtgever voor de ingrijpende werken, waar er al meer dan twintig jaar sprake van is. De heraanleg is nochtans dringend omdat de twee U-bochten op de huidige verkeerswisselaar gevaarlijk zijn. Er zijn elk jaar tientallen ongevallen met gekwetsten op de wissel. De nieuwe verkeerswisselaar maakt komaf met de lichtengeregelde kruispunten met U-bochten. Kostprijs: 13 miljoen euro.

Zo zal de nieuwe verkeerswisselaar eruitzien.
RV Zo zal de nieuwe verkeerswisselaar eruitzien.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.