Illegaal die in Kortrijk van de trein werd geplukt, riskeert zes maanden cel

De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
LSI De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
Een 33-jarige man die illegaal in ons verblijft, moest zich maandagmorgen op de rechtbank in Kortrijk verantwoorden. De man werd in het station van Kortrijk van de trein geplukt en had al lang het bevel gekregen om ons land te verlaten. “Het gaat om een gevaarlijke man met zware veroordelingen voor feiten in Brussel”, zei het openbaar ministerie. 

De 33-jarige man kwam in 2011 naar ons land. “Sindsdien heeft hij meer tijd doorgebracht in de gevangenis dan erbuiten”, sprak het openbaar ministerie. “Voor zware feiten van diefstallen met geweld in Brussel werd hij al meermaals veroordeeld. Ondertussen loopt op dit moment opnieuw een onderzoek tegen hem wegens een diefstal met geweld in Brussel.” Omdat de man het bevel om België te verlaten lang heeft genegeerd, riskeert hij een gevangenisstraf van zes maanden. De man kwam niet opdagen in de rechtbank. Vonnis op 25 november. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.