Iers Europees commissaris komt naar opening Mary’s Irish Pub om oorlogsslachtoffers te eren

Phil Hogan komt naar de opening van de nieuwe Ierse kroeg in Kortrijk.
EPA Phil Hogan komt naar de opening van de nieuwe Ierse kroeg in Kortrijk.
De Ierse politicus en Europees commissaris Phil Hogan, geboren in Kilkenny, komt op zaterdag 30 november om 18 uur naar de officiële opening van de nieuwe kroeg Mary’s in Kortrijk. Er komt ook een delegatie van The Kilkenny Great War Memorial Committee om in Mary’s Irish Pub in de Kapucijnenstraat een muur vol flessen Ierse whisky in te huldigen. Want op iedere fles staat een naam van een Ier uit Kilkenny, die in Vlaanderen tijdens de Eerste Wereldoorlog stierf.

Er sneuvelden toen 216 Ieren uit Kilkenny. Patrick Foley, eigenaar van de kroeg en neef van zaakvoerster Caroline Foley, is van Kilkenny. Een band brengt live Ierse muziek met doedelzakken om de officiële opening en hulde op te luisteren. Wie naar de opening komt, geniet bovendien van een receptie met onder meer gratis cava. Iedereen is welkom. Europees commissaris Hogan wordt er ontvangen door burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Zaakvoerster Caroline Foley en haar partner Justin Bedford, in de kroeg. Op de achtergrond zie je de muur met flessen in. Waarop de namen van de gesneuvelde Ieren staan.
Henk Deleu Zaakvoerster Caroline Foley en haar partner Justin Bedford, in de kroeg. Op de achtergrond zie je de muur met flessen in. Waarop de namen van de gesneuvelde Ieren staan.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.