Howest lanceert drie nieuwe graduaatsopleidingen
in Kortrijk

Eén van de drie nieuwe graduaatsopleidingen in Kortrijk is Internet of Things
getty Eén van de drie nieuwe graduaatsopleidingen in Kortrijk is Internet of Things
De hogeschool West-Vlaanderen biedt vanaf september drie nieuwe graduaatsopleidingen in Kortrijk aan. Die zijn Internet of Things, HR-Support en Marketing- en Communicatiesupport. Centra voor Volwassenenonderwijs (CVO’s) organiseerden die vroeger. Maar straks worden die dus integraal door Howest aangeboden. “We houden zo voor toekomstige studenten de drempel om verder te studeren zo laag mogelijk”, zegt graduaatscoördinator binnen Howest Randy Lamiere.

Graduaatsopleidingen zijn compacte en arbeidsmarktgerichte opleidingen binnen het hoger onderwijs. Studenten kunnen binnen de twee jaar een diploma halen en komen tijdens het traject in contact met het werkveld, gezien een derde van de opleidingen uit werkplekleren bestaat. “Die praktijkgerichtheid en een sterke coaching door lectoren zorgen ervoor dat een graduaatsopleiding (het vroegere HBO5, red.) voor velen een haalbare opleiding is in het hoger onderwijs”, vervolgt Randy Lamiere. “Een graduaatsopleiding is daarnaast heel flexibel. Want het wordt ook in een avondtraject aangeboden, wat bijvoorbeeld voor werkstudenten ideaal is. Een graduaatsopleiding aan Howest biedt ook de nodige werkzekerheid, door de kwaliteit. Bij bestaande opleidingen zoals programmeur, netwerkbeheerder, boekhouder en bouwkundig tekenaar zien we dat onze afgestudeerde studenten vlot een mooie job vinden. Dat zal voor de nieuwe opleidingen niet anders zijn. Ook al omdat we hiervoor intensief samenwerken met de VDAB, de beroepsfederaties en het werkveld”, aldus Randy Lamiere.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.