Hoezo hittegolf? Het ‘sneeuwt’ in Kortrijk

Rosemary Peel, Eddie Van Maele, Laurette Stevens, Evelien Vantroys en Tony Decruyenaere met paraplu, mutsen en dikke sjaals. Evelien had zelfs een bontjas aan.
Henk Deleu Rosemary Peel, Eddie Van Maele, Laurette Stevens, Evelien Vantroys en Tony Decruyenaere met paraplu, mutsen en dikke sjaals. Evelien had zelfs een bontjas aan.
Hoezo hittegolf? Toch niet in het Astridpark in Kortrijk, waar er vanmiddag lokaal een ‘koudegolf’ was. Het ‘sneeuwde’ er zelfs.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Het ging om een stunt van Guy Maas (52), zaakvoerder van brasserie De Laiterie en feestzalen ’t Waaihof in de de Naeyerlaan. Hij riep gisteren in onze krant op om vanmiddag met een muts en dikke sjaal op te dagen. Wie dat deed, kreeg een gratis aperitief. En daar gingen enkele mensen op in, ondanks de verzengende hitte. 

Guy Maas zette zelfs een sneeuwmachine buiten, om hen te verwelkomen. “We komen af en toe naar deze brasserie en vinden de actie tof”, zeggen Eddie Van Maele en Rosemary Peel. “Het is een kleine moeite om wat winterkleren aan te doen. Want we zijn hier deze keer niet om op het terras te zitten, het is er veel te warm, maar om binnen te zitten. Waar het lekker koel is, door de airco. Eigenlijk is het hier zelfs een beetje koud”, lachen ze. 

De ‘lokale sneeuwbui’ was aan brasserie De Laiterie.
Henk Deleu De ‘lokale sneeuwbui’ was aan brasserie De Laiterie.

Evelien Vantroys wint niet enkel een gratis aperitief, maar ook een menu met een waarde van 65 euro. Omdat zij ondanks de bijna 40 graden het zelfs zag zitten om in een wel heel dikke bontjas naar brasserie De Laiterie te komen.

Het ging voor alle duidelijkheid om een sneeuwmachine.
Henk Deleu Het ging voor alle duidelijkheid om een sneeuwmachine.
Henk Deleu
Ook Guy Maas, zaakvoerder van De Laiterie, amuseerde zich kostelijk.
Henk Deleu Ook Guy Maas, zaakvoerder van De Laiterie, amuseerde zich kostelijk.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Octaaf De Smet

  geweldig initiatief misschien moet dit op globale schaal toegepast worden door vliegtuigen uit te rusten met sneeuwmachines en zo een afkoeling van de aarde in gang te brengen

 • Carlo Verstappen

  Je kan beter voor een gratis drankje gaan dan voor een gratis tattoe.

 • Stefanie Delgat

  Top moet niet altijd saai en slecht nieuws zijn...

 • Jef Staepelaere

  Om Dieter een plezier te doen... "alles voor een gratis drankje" :) origineel gevonden en dat het mag smaken aan de winnaars.

 • Dieter Cottyn

  Heerlijk toch. Mooi gevonden. Laat de zuurpruimen nu hun gal maar spugen. Ik verwacht iets in de zin van "alles voor een gratis drankje?".