Exclusief voor abonnees

Handelaars, horecabazen en shoppers opgelucht: maximum 2 uur bovengronds kortparkeren valt weg

Bijsturing van parkeerbeleid wordt vanaf midden oktober van kracht

Goed tien dagen geleden was er nog protest tegen de tijdsbeperking, zoals van handelaars Yves Vuylsteke, Hein Casier en Thimothy Vuylsteke in de Leiestraat. De handelaars krijgen nu alsnog gelijk.
Henk Deleu Goed tien dagen geleden was er nog protest tegen de tijdsbeperking, zoals van handelaars Yves Vuylsteke, Hein Casier en Thimothy Vuylsteke in de Leiestraat. De handelaars krijgen nu alsnog gelijk.
Het pas in augustus ingevoerde nieuwe parkeerbeleid in Kortrijk wordt twee maanden later al deels bijgestuurd. Maximum twee uur bovengronds kortparkeren valt binnenkort weer weg. Tot opluchting van handelaars en shoppers, die de tijdsbeperking niet klantvriendelijk vonden. “Als er geen draagvlak is, moet je durven ingrijpen”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a).

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dieter Devreeze

    Als er geen draagvlak is moet je durven regeren ipv van te plooien voor de autolobby. Grond is niet gratis, ook niet om er een auto op te parkeren. Waarom laten al die middenstanders dan geen auto op hun oprit parkeren. Een auto neemt 8 m² plaats in. Ik stel voor dat ik gratis en onbeperkt op de oprit van al die tegenstanders mag parkeren. Eens kijken hoelang ze daar voor zijn.

  • Lea Hils

    En wat met de groene kortparkeren plaatsen kunnen de gehandicapten er ook weer gebruik van maken, of vallen die mensen terug uit de boot, blijkbaar worden gehandicapten in kortrijk geweerd precies of ze een betrapelijke ziekte hebben.