Handelaars aan werf Appel beter bereikbaar, doorgang kant Conservatoriumplein weer open

De doorgang in de Zandstraat, kant Conservatoriumplein, is weer open
Peter Lanssens De doorgang in de Zandstraat, kant Conservatoriumplein, is weer open
De handelszaken aan de werf Appel, waar werken bezig zijn voor een autotunnel van rotonde Panorama tot in de Burgemeester Lambrechtlaan, zijn weer beter bereikbaar. “De voorbije maanden werd er in de Zandstraat, kan Conservatoriumplein, tot tegen de gevel gewerkt”, zegt Isabel Cossement, medewerker van de stad Kortrijk. “Maar voetgangers kunnen nu weer door.”

Dat is niet enkel een verademing voor de bewoners en de handelaars daar. Maar ook voor wie richting Conservatoriumplein of treinstation moet. Die mensen moeten niet meer omwandelen via de Consciencestraat en Albertstraat. En er is nog meer goed nieuws op de Appel. “Er is aan de Appel weinig ruimte door de werken”, zegt Isabel Cossement. “Hierdoor kunnen horecazaken slechts beperkt of zelfs geen terras plaatsen.

Er hangen baches aan de werf Appel. Om aan passanten te tonen dat de handelszaken bereikbaar zijn.
stad Kortrijk Er hangen baches aan de werf Appel. Om aan passanten te tonen dat de handelszaken bereikbaar zijn.

“We lossen dat op met het tijdelijk terrasje ‘Foodcorner Appel’ aan de Burgemeester Lambrechtlaan. We bieden zo een alternatief voor de klanten die take-away nemen. Of voor wie even wil verpozen of naar de werken wil kijken”, besluit medewerker Isabel Cossement. Wie de ingrijpende werken in het kader van de vernieuwing van de stationsbuurt, die nog enkele jaren zullen duren, op de voet wil volgen: www.stationsprojectkortrijk.be.

Het terrasje aan de Burgemeester Lambrechtlaan, nabij CVO Miras
Peter Lanssens Het terrasje aan de Burgemeester Lambrechtlaan, nabij CVO Miras
Het resultaat zal mooi worden, na enkele jaren doorbijten
stad Kortrijk Het resultaat zal mooi worden, na enkele jaren doorbijten