Grote rookpluim boven Kortrijk door industriebrand in Moeskroen

De rookpluim trekt over zuiden van Kortrijk en Zwevegem
LSI De rookpluim trekt over zuiden van Kortrijk en Zwevegem
Op de grens van Aalbeke en Moeskroen is zaterdagnamiddag een zware brand ontstaan in een afvalverwerkend bedrijf in de Rolleghemstraat in Moeskroen. De zwarte rookpluim trok ook over de Kortrijkse deelgemeenten Bellegem en Rollegem en buurgemeente Zwevegem.
Industriebrand Moeskoen
CDR Industriebrand Moeskoen

De brand ontstond op een industriezone in Moeskroen, enkele kilometers voorbij de grens met Vlaanderen. De rookpluim is tientallen kilometers ver te zien. De Waalse brandweerkorpsen krijgen ook bijstand vanuit de brandweerzone Fluvia rond Kortrijk. “Bewoners van Bellegem, Rollegem en Zwevegem worden gevraagd ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen”, aldus de brandweerzone Fluvia. “De rook is niet giftig en is afkomstig van de verbranding van vooral karton, dat in het depot van het bedrijf is opgeslagen.” 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Industriebrand Moeskoen
CDR Industriebrand Moeskoen
Een zwarte rookpluim is het gevolg.
LSI Een zwarte rookpluim is het gevolg.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frank Joos

    Hier komt de crisis weer, dat zie je aan de bedrijfsbranden. Heel jammer voor befrijf maar zou toch eens boekhouding controleren.

  • Guy Van Severen

    Jawadde...en wij maar ons aanpassen om het klimaat te beschermen ! Onverantwoordelijk gedoe ! Waar zitten de betogers nu ? Onze inspanningen zijn een druppel in de oceaan, maar dit is andere koek ! Of niet soms ?