Groenten, fruit en vlees van bij de boer om de hoek? Je vindt het op gloednieuwe Lokaalmarkt

Lokaalmarkt komt - na Deerlijk, Roeselare, Aalst en Brugge - nu ook naar Heule
Lokaalmarkt Lokaalmarkt komt - na Deerlijk, Roeselare, Aalst en Brugge - nu ook naar Heule
Vers vlees, groenten en brood van lokale boeren en producenten: dat vind je vanaf zaterdag 23 maart op de Lokaalmarkt in Heule. Een jaar na het stopzetten van Eule Mart opent de boerenmarkt met kinderatelier en bar elke zaterdag in Muster van 9 tot 12 uur.

“De kwaliteit van de producten zal top zijn”, belooft Olivier Marescaux van Stadsboerderij Kortrijk, die instaat voor de organisatie. “De groenten worden de dag voor de markt geoogst. Ze zitten vol vitamines en je kan ze langer bewaren. Vlees komt van vrouwelijke runderen die een mooi leven leidden, waardoor de smaak puurder is. En onze al vaak bekroonde bakker (Kris Goegebeur van Brood, red.) behoort tot de beste van België.”

Het is na Deerlijk, Roeselare, Aalst en Brugge de vijfde Lokaalmark in Vlaanderen. Betalen kan cash of met Bancontact. Je kan ook iets drinken in een bar, terwijl de kinderen zich uitleven in het kinderatelier.

Oplossing

De komst van Lokaalmarkt stemt de organisatoren van het vroegere Eule Mart tevreden. “We bereikten veel mensen, maar een wekelijkse markt was niet haalbaar”, zegt Thomas Arickx. “We waren niet altijd ‘top of mind’ omdat Eule Mart maar één keer per maand plaatsvond. We zijn tevreden met deze oplossing. Lokaalmarkt Heule wordt een vaste wekelijkse afspraak”, aldus Arickx. 

Info: www.lokaalmarkt.be of www.facebook.com/lokaalheule.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.