Gratis frieten moeten studenten motiveren innovatieve ideeën in te sturen

Er stond meteen een lange rij aan de foodtruck, die halt hield aan de ingang van hogeschool VIVES.
Henk Deleu Er stond meteen een lange rij aan de foodtruck, die halt hield aan de ingang van hogeschool VIVES.
Donderdagmiddag stond een foodtruck met frieten aan de ingang van hogeschool VIVES. Het ging om een actie van Syntra om studenten aan te moedigen om hun innovatieve ideeën rond duaal leren in te sturen. Bij duaal leren combineer je lessen op school met praktijkervaring bij bedrijven. 

De derde editie van de wedstrijd ideaalDuaal verzamelt aan de hogeschool VIVES Kortrijk ideeën rond duaal leren. Om studenten aan te moedigen om hun ideeën in te sturen, stond Syntra met een foodtruck aan de hogeschool. Op de VIVES Hogeschool campus Kortrijk kunnen studenten vanaf dit academiejaar 22 opleidingen volgen waarin duaal leren aan bod komt. Nooit eerder lag dat aantal zo hoog. Dit jaar hebben ruim 1.700 studenten zich ingeschreven in dergelijke opleidingen. “We geloven heel hard in duaal leren en daarvoor blijven we uitkijken naar nieuwe ideeën”, zegt algemeen directeur Joris Hindryckx. Syntra Vlaanderen gaat daarom met een foodtruck naar alle hogescholen in Vlaanderen, op zoek naar ideeën. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.