Goose repeteert voortaan in verlaten fabriekspand

De Kortrijkse elektrorockband Goose verhuist naar dit fabriekspand om te repeteren.
RV De Kortrijkse elektrorockband Goose verhuist naar dit fabriekspand om te repeteren.
Goose verhuist begin 2018 van een repetitielokaal boven café Den Bras op het Stationsplein naar een gewezen fabriekspand in de Magdalenastraat, op het stadsdeel Weide.

De elektrorockband vestigt zich definitief in het leegstaande gebouw tussen de hogeschool Howest en volwassenenonderwijs Miras. Het karaktervolle pand behoudt zijn huidige staat, met uitzondering van kleine aanpassingen in samenspraak met architect Steven Vandenborre. Bandleden Mickael Karkousse, Dave Martijn, Tom Coghe en Bert Libeert zijn fan omdat het pand doet denken aan de typische magazijnen in Brooklyn in New York.

PN / James Arthur Gekiere

Creatievelingen

Ze blijven in Kortrijk omdat de stad vol nieuw talent zit en in niets meer doet denken aan een chique provinciestadje waar amper iets gebeurt. Goose wil in dat kader ook creatievelingen aantrekken, die op het gelijkvloers van het pand een eigen zaak runnen. Alle voorstellen - van een bar over een restaurant tot een winkel of een kunstgalerij - zijn welkom. Het gaat over een ruimte van 275 vierkante meter, ook opdeelbaar in twee delen van 194 en 81 vierkante meter. Er is bovendien een terras van 62 vierkante meter. Er is op zondag 9 juli een kijkdag, van 14 tot 17 uur.


Geïnteresseerden maken een afspraak door te mailen naar elien@goosemusic.com. Info: www.goosemusic.com/goosestudio. (LPS)