Goose opent Nelson Mandelaplein in stijl

80.000 EURO VOOR MUSIC FOR LIFE GAAT NAAR ARTSEN ZONDER GRENZEN

6.000 bezoekers dansten zaterdagavond op Goose Nonstop op het Nelson Mandelaplein.
Foto Deleu 6.000 bezoekers dansten zaterdagavond op Goose Nonstop op het Nelson Mandelaplein.
Het allereerste muziekfestijn op het nieuwe Nelson Mandelaplein zaterdag was een succes. De Kortrijkse muziekgroep Goose organiseerde samen met de stad een sfeervol dansfeest ten voordele van Music for Life. 6.000 liefhebbers gingen uit de bol en brachten zo samen 80.000 euro op voor Artsen Zonder Grenzen.

Met het grootse event Goose Nonstop for life is het nieuwe Nelson Mandelaplein op Kortrijk Weide meteen ingewijd. Het was tevens de aftrap van de Warmste Week van Studio Brussel. Het feest werd een knaller van formaat. Goose, zelf headliner, nodigde Goldfox, dj Felix Da Housecat, Dimitri Andreas en Digitalism uit. John Noseda draaide plaatjes op de afterparty. Het evenement verliep zonder noemenswaardige incidenten. De politie looft dan ook de goede organisatie. Er werden zes boetes uitgeschreven voor wildplassen en er kwamen zes klachten binnen voor geluidsoverlast.

Fenomenaal

Kortrijkzaan Bart Denauw (46) was een van de 6.000 enthousiastelingen. "We beleefden een fantastische avond. Ook het voorprogramma was dik oké, eerder kalme retro house muziek, maar dat is ideaal voor onze generatie", lacht Denauw. "Digitalism, de groep die voor Goose optrad, zorgde toen al voor een vol plein voor het podium. En Goose zelf was fenomenaal. Voor dergelijke events is het Nelson Mandelaplein heel geschikt."


Goose mocht liefst 80.000 euro schenken aan Meinie Nicolai, directeur van Artsen zonder Grenzen. "Fantastisch", reageert communicatieverantwoordelijke Bettina Saerens die een standje van Artsen zonder Grenzen bemande op de chill zone voor de dance arena. Het is volgens mij niet toevallig dat Goose onze organisatie uitpikte als goed doel. Wij werken al vele jaren in Zuid-Afrika en Nelson Mandela heeft onze projecten altijd gesteund. Het enorme bedrag dat we kregen is een onwaarschijnlijke, maar fijne verrassing."


Elektrorockband Goose beaamt: "Nelson Mandela zette de hiv-problematiek op de internationale agenda. We zijn blij dat we dat op onze beurt ook mogen doen op het Nelson Mandelaplein."


Wie geen ticket meer kon bemachtigen voor de Dance Arena, kon op het belevingsplein gratis meegenieten van de shows, die op groot scherm getoond werden. Studio Brussel maakte live radio vanop Kortrijk Weide. Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die tussen het publiek stond, was heel opgetogen.


"Het smaakt naar meer. Met de loods als achtergrond was de setting bijzonder mooi. Ik merkte verschillende generaties op tussen het publiek van 18-jarigen, tot dertigers, veertigers, maar ook zestigers. Verkeersproblemen bleven uit en op het terrein zelf waren er weinig wachtrijen. Volgende zomer mogen we wellicht een eerste festival verwachten op het Nelson Mandelaplein, een ideale plek voor een paar dergelijke activiteiten per jaar."