Gezellige start voor pop-upwinkel ten voordele van Poverello

Peter Vanhuysse en Martine Decraene uit Wevelgem kochten een keramiekbeeldje voor het goede doel.
Foto Henk Deleu Peter Vanhuysse en Martine Decraene uit Wevelgem kochten een keramiekbeeldje voor het goede doel.
Het was gezellig druk, afgelopen weekend in de pop-upwinkel naast Viva Sara Kaffée in Kortrijk. Een week lang worden er verschillende spullen verkocht, de opbrengst gaat naar armenorganisatie Poverello in Kortrijk.

Opvallendste winkelwaar zijn de 70 wenskaarten die door bekende gezichten werden versierd. Je kan er onder meer een wenskaart kopen die Panamarenko of Herman Brusselmans versierden, of waar Greg Van Avermaet, Chris Froome of Philippe Gilbert zich creatief mee uitleefden.


"Voor het grootste deel van de kaarten vragen we een vaste prijs van 50 euro, en die kun je zo kopen", zegt Catherine Pattyn, die achter de hele actie zit. "De kaarten met handtekeningen van alle KVK-spelers, de kaart van Herman Brusselmans, Wim Opbrouck, Will Tura, cartoonist Marec, cartoonist Nesten, kan je meteen meenemen... De kaarten van de echte toppers, Chris Froome bijvoorbeeld, of kunstenaar Panamrenko en ontwerper Edouard Vermeulen, die veilen we liever. We gaan die kaarten op veilingsite Catawiki zetten."


Iedereen kan die kaarten komen bekijken in de pop-upwinkel. Zo kan je zien dat Brusselmans op zijn kaart heeft gezet: 'Rock'n Roll is dood, maar wij leven nog. Pieter Aspe pende dan weer de levenswijsheid 'Het schip verandert soms van koers', neer.

Goed doel

Peter Vanhuysse en Martine Decraene uit Wevelgem brachten een bezoekje aan de pop-up, en ze kochten er een keramiek beeldje. "We passeerden hier toevallig, en zagen die beeldjes in de etalage staan. We waren meteen verkocht, en het feit dat er een verhaal achter zit, en we dus het goeie doel steunen met onze aankoop, vinden we echt een mooie extra." (JME)