Gerard Schotte (103), op één na oudste Kortrijkzaan, overleden

Gerard Schotte met achterkleinzoon Finn, twee jaar geleden.
Joyce Mesdag Gerard Schotte met achterkleinzoon Finn, twee jaar geleden.
Gerard Schotte (103) is dinsdagmorgen overleden in WZC Biezenheem in Bissegem. “Gerard doofde uit als een kaarsje en ging vredig heen”, zegt dochter Rose Marie. Gerard stond twee jaar geleden nog met een vertederende foto in deze krant, toen hij zijn pas tien dagen oude achterkleinzoon Finn in slaap wiegde.

“Finn is een mooi manneke. Geen paniek. Ik heb nog ‘macht’ genoeg in mijn armen, ik zal hem niet laten vallen”, zei Gerard destijds. “Het gaat niet over Finn alleen, want in augustus 2018 kreeg hij er met Flo zelfs nog een achterkleindochter bij”, zegt Rose Marie. “Gerard hield van al zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.”

Geboortebos

Gerard Schotte kwam ook begin november 2016 in het nieuws. Toen hij als 100-jarige per abuis uitgenodigd werd voor de opening van een geboortebos, voor in 2015 geboren Kortrijkse kinderen. De eeuweling vond die blunder best wel amusant.

Tombroek

Gerard Schotte werkte in de textielsector en was ook zelfstandig bierhandelaar. Hij was gehuwd met Marie-José Maes. Het koppel kreeg vier kinderen: Monique, Magda, Rose Marie en wijlen Jozef. Er waren verder acht klein- en elf achterkleinkinderen. Gerard en zijn vrouw woonden jarenlang in het gehucht Tombroek in Rollegem. De weduwnaar verbleef sinds 2014, kort na het overlijden van zijn vrouw, in woonzorgcentrum Biezenheem in Bissegem. De uitvaartdienst van Gerard Schotte is op woensdag 17 april om 10 uur in de Sint-Antoniuskerk in Rollegem.

Gerard Schotte, toen hij 100 jaar was.
Foto Deleu Gerard Schotte, toen hij 100 jaar was.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Johan Schotte

    Rust in vrede gerard de laatste kozijn van mijn grootvader( honoraat schotte ).

  • Dirk schotte

    Sterkte aan de familie

  • Jean-Marie Devos

    Rip Gerard