Gemeenteraadslid verdacht van partnergeweld, slachtoffer ontkent

Archiefbeeld van de gemeenteraad in Kortrijk in mei 2019 toen die een minuut stilte in acht nam voor een overleden ex-raadslid.
Henk Deleu Archiefbeeld van de gemeenteraad in Kortrijk in mei 2019 toen die een minuut stilte in acht nam voor een overleden ex-raadslid.
Een Kortrijks gemeenteraadslid wordt verdacht van partnergeweld tegen zijn echtgenote. Dat is door verschillende bronnen bevestigd. Vreemd genoeg: het slachtoffer ontkent dat er geweld is gebruikt en diende zelf geen klacht in.

Vrijdagavond moest de politie rond 23 uur na een hoogoplopende ruzie tussen het koppel tussenkomen nadat verontruste buren hadden gebeld. “En dat was niet voor het eerst”, klinkt het bij de buren. “De discussie ontstond toen hij laat thuiskwam”, bevestigt een verontwaardigde kennis. “Hij greep zijn echtgenote bij de nek en gooide haar tegen een raam. De vrouw is één week arbeidsongeschikt en moest in het ziekenhuis worden verzorgd. Dit is al de derde keer. Dit kan niet langer door de beugel. Er is al langer sprake van mondelinge en fysieke agressie. Dit mag niet in de doofpot worden gestopt.”

Vreemd genoeg: nadat het incident in de openbaarheid kwam, reageerde het slachtoffer ontkennend. “Er is geen sprake geweest van geweld, wel van een ruzie”, zegt ze. “Ik ben niet arbeidsongeschikt en ga maandag gewoon opnieuw werken. Ik heb na de ruzie enorm emotioneel gereageerd en de politie is gebeld, maar ik ben niet geslagen. Ik heb zelf ook geen klacht ingediend.”