Gemeenteraadslid parkeert fout uit protest tegen maandelijkse autovrije zondag

Vlaams Belang is met een campagne bezig tegen de mogelijke invoering van een maandelijkse autovrije zondag in Kortrijk.
VB Vlaams Belang is met een campagne bezig tegen de mogelijke invoering van een maandelijkse autovrije zondag in Kortrijk.
Een tegenstander van de maandelijkse autovrije zondag - die er al dan niet komt -, maakte vrijdagmorgen zijn standpunt wel heel duidelijk. Hij parkeerde zijn zwarte Skoda namelijk fout op de binnenkoer van het historisch stadhuis. Die tegenstander blijkt nu gemeenteraadslid Jan Deweer (Vlaams Belang) te zijn. “Op de binnenkoer parkeren? Ik parkeer waar ik wil”, zegt hij.

Vlaams Belang is met een campagne bezig. Om Kortrijkzanen op te roepen om tussen maandag 14 en zondag 20 oktober ‘nee’ te stemmen tijdens het digitaal referendum over een al dan niet maandelijkse autovrije zondag in de fietszone, deelden ze stickers met de boodschap ‘stop auto-pesten’ uit. Gemeenteraadslid Jan Deweer maakte zijn standpunt wel heel duidelijk. Hij parkeerde met opzet zijn auto fout op de binnenkoer van het historisch stadhuis. Ondertussen heeft hij zijn auto alweer verplaatst.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Rasschaert

    Groot gelijk; De belastingbetaler die een auto heeft betaalt zich blauw aan taksen: BIV, BTW op verzekering, taksen brandstof, wegentaks,.... en mag dan al minder en minder gebruik maken van waarvoor hij betaalt terwijl het geld geïnvesteerd wordt voor gebruikers die niets betalen zoals fietsers. Testaankoop en andere organisaties die de verbruikers beschermen zouden gezamenlijk een rechtzaak tegen de overheid moeten inspannen voor terugvordering van het gederfde geld.