Gemeenteraad zwaait CD&V-iconen Christine Depuydt en Alain Cnudde uit: “Stop met ruziemaken”

“Hou de liefde voor Kortrijk in gedachten. Leve Kortrijk!”, benadrukte Alain Cnudde (rechts), in het bijzijn van Christine Depuyt.
Henk Deleu “Hou de liefde voor Kortrijk in gedachten. Leve Kortrijk!”, benadrukte Alain Cnudde (rechts), in het bijzijn van Christine Depuyt.
De gemeenteraad nam maandagavond uitgebreid de tijd om CD&V-iconen Christine Depuydt en Alain Cnudde uit te zwaaien. Stefaan De Clerck gaf verstek. Fractieleider Hannelore Vanhoenacker had het over ‘iconen’ en ‘kleppers’. Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) stelt voor om Stefaan De Clerck als ereburgemeester en Christine Depuydt en Alain Cnudde als ereschepenen voor te dragen.

Gewezen schepen van Cultuur Christine Depuydt had een duidelijk boodschap voor de politici, als afscheid: “Stop met ruziemaken. Voer toekomstgerichte debatten en blijf aan de lange termijn denken. We geven ons mandaat niet op. We geven ons mandaat door en nemen zelf onze vrijheid terug.” Gewezen schepen van Financiën Alain Cnudde had een gelijkaardige boodschap: “Ga voor wederzijds respect en inhoud en voor het Kortrijk van vandaag en de toekomst. Hou de liefde voor Kortrijk in gedachten”, aldus de ‘George Clooney’ van het schepencollege destijds. Beiden dankten ook de medewerkers van de stad: “Politici komen, politici gaan, maar de ambtenaren blijven bestaan. We mogen met zijn allen trots zijn op de stadsmedewerkers.”

Christine Depuydt nam eveneens het woord.
Henk Deleu Christine Depuydt nam eveneens het woord.

Drie nieuwkomers

Stefaan De Clerck gaf verstek in de raad, omdat hij zijn handen vol heeft als voorzitter van Proximus, waar topvrouw Dominique Leroy vertrekt en er dringend een nieuwe CEO gezocht moet worden. Alain Cnudde en Christine Depuydt kregen als afscheid het boek ‘40 jaar persfotografie’ van Patrick Holderbeke, een bos bloemen en een fles wijn. De drie CD&V-iconen worden in de raad in het kader van verjonging en vernieuwing binnen de oppositiepartij opgevolgd door Benjamin Vandorpe, Mia Cattebeke en Carol Leleu. De nieuwkomers legden maandag allen de eed af als nieuwe gemeenteraadsleden.

Ook Alain Cnudde kreeg bloemen, tot hilariteit van raadslid Jean de Bethune.
Henk Deleu Ook Alain Cnudde kreeg bloemen, tot hilariteit van raadslid Jean de Bethune.
Christine Depuydt was blij met haar bloemen.
Henk Deleu Christine Depuydt was blij met haar bloemen.
De afscheidnemende CD&V-iconen kregen applaus op alle banken.
Henk Deleu De afscheidnemende CD&V-iconen kregen applaus op alle banken.
Nieuw raadslid Mia Cattebeke
Henk Deleu Nieuw raadslid Mia Cattebeke
Nieuw raadslid Carol Leleu
Henk Deleu Nieuw raadslid Carol Leleu
Nieuw raadslid Benjamin Vandorpe
Henk Deleu Nieuw raadslid Benjamin VandorpeReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.