Gekantelde vrachtwagen verspert ’t Ei in Kortrijk: zware verkeershinder verstoort ochtendspits

De vrachtwagen ligt op de betonnen vangrails en verspert de afrit.
LSI De vrachtwagen ligt op de betonnen vangrails en verspert de afrit.
De aansluiting van de Kortrijkse ring R8 naar verkeerswisselaar ’t Ei in Kortrijk is sinds woensdag 4.45 uur afgesloten. Een gekantelde vrachtwagen verspert de volledige afrit. De federale wegpolitie vraagt de omgeving van Kortrijk-Zuid te vermijden omdat er zware verkeershinder verwacht wordt tijdens de ochtendspits.

De gekoelde vrachtwagen van het Ieperse transportbedrijf Sitra ging in de bocht van de R8 naar ’t Ei aan het kantelen door een combinatie van een windstoot en te hoge snelheid. Het gevaarte schoof enkele meters over de betonnen vangrails en veegde langs de weg alle verkeersborden weg. De Russische chauffeur bleef ongedeerd, maar het takelen van de vrachtwagen zal enkele uren duren. De oplegger is geladen met twintig ton diepvriesgroenten. Die lading is niet meer geschikt voor consumptie.

De Russische chauffeur staat er maar beteuterd bij.
LSI De Russische chauffeur staat er maar beteuterd bij.

Het verkeer kan de afrit van de R8 naar ’t Ei richting Gent niet meer nemen. Automobilisten moeten rechtdoor rijden tot aan de N50, maar dat veroorzaakt lange files. Rond 9u was de weg opnieuw vrij.

De vrachtwagen verspert de afrit naar 't Ei.
LSI De vrachtwagen verspert de afrit naar 't Ei.