Garage onder de rook door waterpomp
in put

De brandweer rukte uit naar Aalbeke.
LSI De brandweer rukte uit naar Aalbeke.
In de Luignestraat in Aalbeke (Kortrijk) heeft een waterpomp in een afgesloten put in de garage van een woning maandagavond rond 19.15 uur vuur gevat.

De bewoner merkte plots op dat de elektriciteit uitviel. “Toen ik de garagedeur opentrok, bleek die gevuld met rook”, aldus de man. Hij belde de brandweer van de zone Fluvia. Die was vlug ter plaatse en daalde met perslucht in de put onder de garage af. De sturing van een waterpomp om water van een kleine regenput naar een grotere over te hevelen, bleek de boosdoener. “Nochtans was het al enkele weken geleden dat de pomp nog actief was”, aldus de bewoner. Behalve de waterpomp was er geen schade. Er was wel wat rook- en geurhinder. De brandweer zorgde voor ventilatie van de woning.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.