Franstalige reclame op bushokjes in Kortrijk is blunder

De Franstalige reclame aan bushokjes werd onder meer op 't Hoge opgemerkt
Kos De Franstalige reclame aan bushokjes werd onder meer op 't Hoge opgemerkt
Er is ophef rond Franstalige reclame op bushokjes in Kortrijk. Een reclame voor Delhaize met als omschrijving ‘un petit bbq en last minute’ gaat als een lopend vuurtje op Facebook rond. Vlaams Belang diende een schriftelijke vraag in bij het stadsbestuur van N-VA, Team Burgemeester en sp.a.

“Franstalige reclame-opschriften kunnen niet in het Kortrijkse straatbeeld”, vindt federaal parlementair en fractieleider in de gemeenteraad Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). Kortrijk is de stad van de Guldensporenslag. Frans ligt er moeilijk. Het moet er Vlaams klinken. De Franstalige reclame van Clear Channel Belgium, de firma exploiteert en onderhoudt de wachthuisjes in Kortrijk, is echter een vergissing. Zo blijkt. Het was niet de bedoeling om de Franstalige reclame in Kortrijk te tonen. De publiciteit wordt overal weggenomen, zoals op ‘t Hoge. Dat gebeurt vandaag al. De stad Kortrijk heeft tot 2024 een deal met Clear Channel Belgium. Daarna worden alle 163 bushokjes weer eigendom van de stad.

De reclame wordt meteen weggenomen
Kos De reclame wordt meteen weggenomen4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • BERT VERMEERSCH

  Waar de politici zich mee bezighouden!!! Frans, nochtans een moedertaal, kan niet. Maar Engels, geen moedertaal, kan dan wel overal!!!!

 • Ria Dejonghe

  En wat met de verengelsing in de stad. Moet hier nu ineens alles in Engels: overal Engelse opschriften? Voelen we ons nog in Vlaanderen. Waar gaat het met ons Nederlands naartoe?

 • patrick morel

  Et alors, veel horecazaken dragen een Franse naam en aan de cote Flamande wordt je op veel plaatsen alleen in het Frans bediend. We zijn nooit een fier volkje geweest.

 • Desmet Carine

  Volgens mij is last minute Engels en geen Frans un petit bbq wel