Foutparkeerders aan Sint-Vincentiusschool in Bissegem krijgen voortaan GAS-boete tot 116 euro

De politie controleert voortaan nog meer op foutparkeerders in de omgeving van de Sint-Vincentiusschool in Bissegem.
Lieven Samyn De politie controleert voortaan nog meer op foutparkeerders in de omgeving van de Sint-Vincentiusschool in Bissegem.
Foutparkeren wordt vanaf deze week niet meer getolereerd aan de school Sint-Vincentius in Bissegem om er de verkeersveiligheid voor kinderen te verhogen. “Chauffeurs worden in een eerste fase over hun gedrag aangesproken in de omgeving van de Hendrik Dewildestraat en de parking Rietput”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a). “In een latere fase zal de verkeerspolitie overtredingen sanctioneren.” Die GAS-boetes variëren van 58 tot 116 euro.

De stad geeft verder de Sint-Vincentiusschool de toestemming om elke schooldag tussen 7.45 en 8.30 uur de toegang voor auto’s op Bissegemplaats deels te verbieden. Alleen de parking aan gewezen horecazaak ’t Dul Konijn kan dan gebruikt worden en enkel via de Meensesteenweg. De stad en school voorkomen zo dat ouders met hun auto Bissegemplaats oprijden om hun kinderen af te zetten nu er sinds eerder dit jaar een nieuwe en veilige schooldoorgang voor leerlingen open is via Bissegemplaats en rond de Sint-Audomaruskerk, waardoor leerlingen ook kunnen wegblijven uit de drukke en onveilige Driekerkenstraat.

De vier parkeerhavens in Bissegem. Rietput is wel te vermijden, voor wie leerlingen van de Sint-Vincentiusschool wil afzetten.
stad Kortrijk De vier parkeerhavens in Bissegem. Rietput is wel te vermijden, voor wie leerlingen van de Sint-Vincentiusschool wil afzetten.

Drie geschikte parkeerhavens

Sint-Vincentius vraagt verder met aandrang om in de schoolomgeving niet langer fout te parkeren op het voetpad, op het fietspad, op het zebrapad, op witte arceringen enzovoort. De school moedigt ouders van leerlingen aan om de Driekerkenstraat te vermijden en te parkeren op één van drie nabijgelegen parkeerhavens. Zo is er parking Vlaswaagplein aan OC De Troubadour, van waar het vijf minuten wandelen is tot aan het oud-gemeentehuis, waar een gemachtigd opzichter kinderen de drukke Meensesteenweg (N8) helpt over te steken. Er is ook de parking Vlienderkouter in de Meensesteenweg, van waar het drie minuten wandelen is naar het oud-gemeentehuis. Nog een optie: de parking aan woon-zorgcentrum Biezenheem op het einde van de Hendrik Dewildestraat, op één minuutje wandelafstand van de schoolpoort. Er wordt gevraagd om de parking Rietput, enkel nog toegankelijk via de Neerbeekstraat, te vermijden. Want wie parking Rietput toch gebruikt, passeert vaak twee keer de omgeving van Sint-Vincentius in de Driekerkenstraat, waardoor de huidige files er nog langer worden. De stad lanceerde een filmpje om de nieuwe aanpak nog meer te verduidelijken.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ronny tytgat

    Aan alle scholen hetzelfde probleem en nergens toezicht te zien!!!!