Festival Mutse palmt volks Halenplein in

Een sfeerbeeld van Mutse, vorig jaar aan Pand.A
Tom Van der Stede Een sfeerbeeld van Mutse, vorig jaar aan Pand.A
Het festival Mutse palmt op zaterdag 30 maart het Halenplein in Kortrijk in. Het initiatief van Louis Sabbe, Dries Vantomme, Jakob Dhaene en Louis Heffinck is meteen ook het eerste openluchtfestival van het jaar in de regio. Het kan wel zijn dat je je ‘mutse’ mee moet brengen omdat het met de prille lente nog koud kan zijn. Wat de ludieke naam van het festival meteen ook verklaart.

Mutse zag vorig jaar het levenslicht, in en rond horecazaak Pand.A op het Conservatoriumplein. De opkomst was fraai, met 300 bezoekers. Het terrein van Pand.A is deze keer niet vrij, maar het alternatief op het Halenplein is even goed. Daar kunnen de mensen ook binnen en buiten, want er wordt met Café Korba samengewerkt, op het plein. De organisatoren verwachten 400 bezoekers. Mutse krijgt sponsoring van lokale handelaars. Het belooft een volksfeest te worden, want het Halenplein nabij park De Blauwe Poort staat bekend als een warme buurt.

De line-up op het Halenplein
Mutse De line-up op het Halenplein

Dj 2kg hoofdvlees

Het festival stopt buiten om middernacht om buren die willen slapen, niet te lang te storen. De line-up is fraai met Naft, Beaufor, Ho-ver, Danny Blue and The Old Socks, Bonnes muziekcarrousel, Bluebird, Fheeta & The WestFrontBand en M’nB’s. De toegang bedraagt 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. Wie een speciale ‘Mutse’-muts wil, kan die tijdens voorverkoopacties en op het terrein zelf winnen. Dj 2kg hoofdvlees verzorgt de afterparty, vanaf middernacht in Café Korba. Info staat op de Facebookpagina van Festival Mutse.

Je kan op Mutse een muts winnen
Mutse Je kan op Mutse een muts winnenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.