Fastfoodhype Chitir Chicken opent op Grote Markt in Kortrijk

Het logo van Chitir Chicken.
Chitir Chicken Het logo van Chitir Chicken.
Vergeet Kentucky Fried Chicken. De nieuwste hype in ‘fastfoodland’ is Chitir Chicken. Die Turks-Belgische keten met wereldwijd heel wat filialen opent binnenkort een vestiging in residentie Belfort op de Grote Markt in Kortrijk.

Chitir Chicken opent uiterlijk tegen de krokusvakantie in 2020. Het restaurant komt op het gelijkvloers van residentie Belfort op de hoek van de Grote Markt en Rijselsestraat, waar gewezen hotel Belfort tot eind 2014 zat. De komst van Chitir Chicken is nog niet officieel. Maar het wordt ons door verschillende bronnen bevestigd. Chitir Chicken is geen klassiek kippenrestaurant. Het is ook meer dan een fastfoodzaak. Want de kwaliteit staat voorop. Het aanbod omvat onder meer chickenwings, -tenders en -nuggets, telkens in combinatie met salade, sausen, frieten enzomeer. Eén van de troeven van Chitir Chicken ook is een eigen verse mix met meer dan 40 soorten kruiden. Chitir Chicken heeft onder meer al vestigingen in Gent, Lochristi, Brussel, Hasselt en Genk.

Een sfeerbeeld van een andere vestiging van Chitir Chicken
Chitir Chicken Een sfeerbeeld van een andere vestiging van Chitir Chicken

Luxeflats

Boven het restaurant van Chitir Chicken worden dus luxeflats ingericht. Er zijn momenteel drie van de acht luxeflats verkocht. “Ze zijn tegen april 2020 instapklaar”, zegt projectontwikkelaar Joseph Valcke. “Het restaurant op het gelijkvloers, met een aparte ingang, kan wel vroeger al open.” De gevel uit 1954 van het vroegere hotel Belfort is gerestaureerd en bewaard gebleven.

Chitir Chicken komt op het gelijkvloers van residentie Belfort op de hoek van de Grote Markt en de Rijselsestraat.
Johan Anckaert Chitir Chicken komt op het gelijkvloers van residentie Belfort op de hoek van de Grote Markt en de Rijselsestraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.