Extra markeringen tegen foutparkeren aan zwembad Lago Weide

Het bord ‘P Kortrijk Weide’ lijkt rechtstreeks naar de brede laan aan het zwembad Weide zelf te wijzen. Terwijl je om correct te zijn links moet meedraaien om de parking op het Mandelaplein op en af te rijden.
Henk Deleu Het bord ‘P Kortrijk Weide’ lijkt rechtstreeks naar de brede laan aan het zwembad Weide zelf te wijzen. Terwijl je om correct te zijn links moet meedraaien om de parking op het Mandelaplein op en af te rijden.

Er zijn sinds begin april al vele honderden GAS-boetes van 58 euro voor fout parkeren en/of verkeerd rijden op het stadsdeel Weide in Kortrijk uitgedeeld. De meeste overtreders zijn bezoekers van het zwembad Lago Weide. Sommigen vinden de signalisatie verwarrend. Wie vanop de Lambrechtlaan (R36) de parking op het Mandelaplein wil oprijden, kan verward raken door de opstelling van het bord ‘P Kortrijk Weide’. Omdat het pijltje op het bord naar de ingang van het zwembad Lago Weide wijst. Maar daar mag je niet rijden. Je moet links meedraaien en zo de parking oprijden. Er staan meer dan genoeg verbods- en waarschuwingsborden. Toch is er de verleiding om rechtstreeks naar de ingang van het zwembad te rijden. De brede laan aan het zwembad is uitnodigend. Het plan was eerst om daar een slagboom, die enkel voor vergunninghouders open kan, te zetten. Dat doet het stadsbestuur nu toch niet. “We voorzien er wel extra markeringen, deze week nog, zodat het nu echt voor iedereen duidelijk wordt”, stelde schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a) maandag op de gemeenteraad.

Aan signalisatie geen gebrek. Toch komen er deze week nog extra markeringen op de brede laan aan het zwembad.
Henk Deleu Aan signalisatie geen gebrek. Toch komen er deze week nog extra markeringen op de brede laan aan het zwembad.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.