Effectieve celstraffen voor oplichterskoppel dat net na vrijlating mensen oplichtte met pannenkoekenactie

de rechtbank in Kortrijk
Lieven Samyn de rechtbank in Kortrijk
Het oplichterskoppel Danny A. (55) en zijn vrouw Nathalie L. (40) uit Kortrijk zijn elk veroordeeld tot negen maanden effectieve gevangenisstraf omdat ze zogezegd pannenkoeken deur-aan-deur verkochten voor het goede doel. In werkelijkheid staken ze de opbrengst in eigen zak en leverden ze de pannenkoeken nooit. Het koppel pleegde de feiten in januari enkele weken nadat Danny A. was vrijgelaten uit de gevangenis. 

Het oplichterskoppel sloeg toe in Kortrijk, Rollegem en Bellegem. Zo probeerden ze zo veel mogelijk argeloze burgers te overtuigen om een bestelling te plaatsen voor pannenkoeken. Negentien keer slaagden ze daar in, maar er waren ook minstens zestien pogingen. Toen bij de politie klachten binnenliepen, werd het echtpaar opgepakt en aangehouden. Man en vrouw legden tegenstrijdige verklaringen af, maar uit alles blijkt dat ze samen op stap gingen om de feiten te plegen. Ze gebruikten daarbij een beproefd recept: incasseren maar nooit leveren, met als enig doel hun alcoholverslaving te financieren. Beiden waren niet aan hun proefstuk toe. Danny A. werd eerder al veroordeeld voor identieke feiten. Hij verkocht telefoonabonnementen waarbij een deel van de opbrengst naar zieke kinderen zou gaan. Nathalie L. heeft ook geen blanco strafregister: de vrouw werd al eens veroordeeld tot twee jaar cel. De rechter was niet mals voor het koppel. “Is die schamele buit eigenlijk wel de celstraf waard die ik je moet geven voor deze nieuwe feiten? Als je nog eens voor mij komt te staan, moeten jullie zeker niet rekenen op enige mildheid.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.