Eén jaar voorwaardelijke celstraf voor
verkrachten en slaan echtgenote

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Een 35-jarige man uit Kortrijk is veroordeeld een gevangenisstraf van één jaar met uitstel waarvan zes maanden effectief omdat hij zijn echtgenote heeft verkracht en geslagen. “Hij duwde haar met haar hoofd tegen de muur”, pleitte het openbaar ministerie.

De 35-jarige man sloeg zijn vrouw een eerste keer op 10 februari vorig jaar. Tijdens een ruzie liep de situatie zo zwaar uit de hand dat hij haar met haar hoofd tegen de muur gooide en hij ermee dreigde haar te vermoorden. Na die feiten werden de man voorwaarden opgelegd. Maar op 20 september vorig jaar werd de politie verwittigd nadat buren geroep en geschreeuw hoorden vanuit het appartement van de beklaagde en zijn echtgenote. De echtgenote verklaarde dat haar man haar had verkracht. Dat werd nadien ook medisch vastgesteld aan de verwondingen die ze had opgelopen. De feiten gebeurden telkens wanneer de man aan de drank en de drugs had gezeten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.