Duo terecht voor cannabis in auto: “Net gekocht op kerstmarkt”

Twee twintigers uit Izegem en Lendelede konden eind 2017 na een korte achtervolging met 143 gram cannabis in hun auto worden geklist langs de Kortrijkse ring R8. “Net op de kerstmarkt in Kortrijk van een Marokkaan gekocht”, vertelden ze aan de politie.

Gregory D. (26) uit Izegem en Miguel V. (22) uit Lendelede stonden dinsdag voor de correctionele rechtbank in Kortrijk terecht. Ze konden op 23 december 2017 na een achtervolging in hun auto met de softdrugs geklist worden. Al bij het uitstappen uit de wagen, viel een hoeveelheid cannabis uit de trui van één van de verdachten. Ze bleken op de terugweg van de Kortrijkse kerstmarkt. De openbare aanklager vroeg de rechter een (voorwaardelijke) celstraf van zeven maanden en een boete van 8.000 euro op te leggen. Beide jongeren drongen er bij de rechter op aan er zonder straf, met de gunst van de opschorting, vanaf te kunnen komen. Miguel V. gebruikte de cannabis als pijnstiller. Vonnis op 19 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.