Duizenden wielerliefhebbers moedigen lokale helden aan op Kortrijk Koerse

Vooral aan Bar des Amis, op de hoek van de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwestraat, was het erg druk.
Henk Deleu Vooral aan Bar des Amis, op de hoek van de Grote Markt en de Onze-Lieve-Vrouwestraat, was het erg druk.
Met het einde van de zomervakantie in zicht, was het vrijdagavond nog een keer feesten geblazen in hartje Kortrijk. Waar enkele duizenden Kortrijkzanen en wielerliefhebbers onder een stralende zon Kortrijk Koerse volgden. Vooral om lokale helden, zoals Wouter Verhulst uit Oostrozebeke, aan te moedigen.

Het deelnemersveld was zonder internationale toppers niet van een uitzonderlijk hoog niveau op Kortrijk Koerse. Belgische toppers waren er wel, zoals winnaar Yves Lampaert, Jens Debusschere, Xandro Meurisse en Oliver Naesen. En lokale helden, zoals belofte Wouter Verhulst uit Oostrozebeke. Wouter Verhulst (negende) fietste zich in de kijker door lang op kop te rijden en werd luid aangemoedigd op de hoek van de Grote Markt en Onze-Lieve-Vrouwestraat, aan Bar des Amis. Waar je een prachtig zicht had op de renners.

Lokale held Wouter Verhulst fietste zich in de kijker, door lang op kop te rijden.
Henk Deleu Lokale held Wouter Verhulst fietste zich in de kijker, door lang op kop te rijden.

Valpartijen op Kortrijkzanenkoers

Er was in de namiddag, voor de start van het criterium van 88 kilometer, ook een Kortrijkzanenkoers. Die koers, die jaar na jaar aan populariteit wint, was voor het eerst met duo’s. Om het allemaal nog spannender te maken. De winnaars zijn Thomas Gesquière en Tom Saeys. Tegenvaller waren wel enkele zware valpartijen. Waarbij zeven renners naar het ziekenhuis moesten worden gebracht. Hun blessures zijn niet min. Zo heeft één renner gekneusde ribben en een gebroken hand. Bij een andere renner is er sprake van een vrij ernstig beenletsel.

De Grote Markt stroomde behoorlijk vol, vooral aan de kant van het historisch stadhuis.
Henk Deleu De Grote Markt stroomde behoorlijk vol, vooral aan de kant van het historisch stadhuis.
Kortrijk Koerse, dat is ook pintjes drinken. Véél pintjes.
Henk Deleu Kortrijk Koerse, dat is ook pintjes drinken. Véél pintjes.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.