Dubbel record: Vives haalt kaap van 15.000 studenten, waarvan liefst 9.000 op ‘t Hoge in Kortrijk

Artuur kreeg, in aanwezigheid van schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA), cinematickets van algemeen directeur Joris Hindryckx (centraal). Nancy Boucquez (tweede van rechts), studiegebieddirecteur verpleeg- en vroedkunde, trakteerde alle eerstejaars verpleegkunde op Mars-repen, met de woorden ‘De eerstejaars van VIVES hebben heel wat in hun mars’.
Henk Deleu Artuur kreeg, in aanwezigheid van schepen van Onderwijs Kelly Detavernier (N-VA), cinematickets van algemeen directeur Joris Hindryckx (centraal). Nancy Boucquez (tweede van rechts), studiegebieddirecteur verpleeg- en vroedkunde, trakteerde alle eerstejaars verpleegkunde op Mars-repen, met de woorden ‘De eerstejaars van VIVES hebben heel wat in hun mars’.
De hogeschool Vives zit duidelijk in de lift. Voor het eerst ooit is de kaap van 15.000 studenten gehaald, gespreid over de campussen in Kortrijk, Brugge, Oostende, Roeselare en Torhout. De campus op ’t Hoge in Kortrijk is veruit de grootste, met 9.000 studenten. Ook dat is een nieuw record voor Vives. De 15.000ste student werd dinsdagnamiddag gevierd.

De gelukkige is Artuur Verstraete (18) uit Oostrozebeke. Hij start op de campus in Kortrijk met de opleiding Verpleegkunde. “Ik kies voor verpleegkunde omdat ik graag mensen wil helpen”, zegt Artuur. “Het lijkt me een heel boeiende opleiding. Ik geef training aan twaalfjarigen in de volleybalclub van Ooigem en wil me verder verdiepen in het omgaan met mensen, zowel volwassenen als kinderen. Mijn keuze voor VIVES is ook niet toevallig. Mijn zus zit in het derde jaar vroedkunde en spreekt vol lof over de hogeschool”, aldus Artuur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.