Drugsbende riskeert tot 37 maanden voor
grote cocaïnehandel

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Een zeskoppige drugsbende uit Kortrijk en Kuurne riskeert tot 37 maanden gevangenisstraf voor een grote cocaïnehandel, georganiseerd vanuit Kortrijk. De spilfiguur in de zaak is naar Marokko gevlucht en was niet aanwezig op de rechtbank. Er loopt en Europees aanhoudingsbevel tegen de man. 

De zeskoppige drugsbende opereerde vanuit een appartement langs de Doorniksesteenweg in Kortrijk. De politie beschikte over info dat een zekere ‘Simo’ van daaruit cocaïne verhandelde en ging het appartement observeren. “Ze zagen dat er erg vaak korte bezoekjes waren, typisch voor een drughandel”, zei het openbaar ministerie. “Ze verkochten in verschillende cafés in Kortrijk en in heel Zuid-West-Vlaanderen en Frankrijk. Het kopstuk is in 2018 naar Marokko gevlucht en is nog niet gevat. Er loopt een Europees aanhoudingsbevel tegen hem. Ondertussen onderhield hij wel de zaakjes mooi vanop afstand.” De man riskeert naast de gevangenisstraf van 37 maanden ook een geldboete van 16.000 euro en een verbeurdverklaring van zo’n 20.000 euro vermogenswinst. De vijf andere bendeleden waren wel aanwezig en minimaliseren hun bijdrage zo veel mogelijk. Zij riskeren tussen 12 maanden en twee jaar cel. Twee van hen riskeren ook een verbeurdverklaring van 16.000 en 10.000 euro. Vonnis op 12 juni. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.