Doodrijder pas verongelukte Franse automobilist reed te snel en onder invloed met ongekeurd en niet ingeschreven voertuig: “Wegcrimineel!”

Slachtoffer Redouan Mansour, zijn echtgenote en zijn oudste dochtertje
LSI Slachtoffer Redouan Mansour, zijn echtgenote en zijn oudste dochtertje
Een 46-jarige automobilist die op 18 juli 2016 langs de E17 in Kortrijk inreed op een eerder ongeval en daarbij de dood veroorzaakte van een 31-jarige Fransman, reed te snel en onder invloed van alcohol in een ongekeurd en niet-ingeschreven voertuig. Donderdag moest Franky C. uit Komen-Waasten zich voor de politierechter verantwoorden. De openbare aanklager vroeg een strenge straf. “Dit is geen wegpiraat, maar een wegcrimineel”, aldus de nabestaanden.

In de nacht van 17 op 18 juli 2016 reed Fransman Redouan Mansour met zijn wagen op de E17 tussen Deerlijk en Kortrijk-Oost terug naar Frankrijk. Om een onduidelijke reden kwam hij plots in aanraking met een voorligger. Hij ging over de kop maar bleef ongedeerd, net als de automobilist van het aangereden voertuig. Beiden konden uitstappen. Een alerte trucker merkte het ongeval op en zette zijn vrachtwagen dwars over de weg met knipperlichten om het aankomende verkeer te waarschuwen. Maar een kwartier later merkte Franky C. dit veel te laat op. Met zijn ongekeurde en niet-ingeschreven Alfa Romeo ging hij in de remmen maar knalde vol op één van de voertuigen. Redouan Mansour probeerde nog te voet weg te vluchten, maar werd ook geraakt. Hij overleed aan zijn verwondingen. De tweede betrokkene van het eerste ongeval raakte heel zwaar gewond.

Te snel en 1,88 promille

Volgens de aangestelde verkeersdeskundige reed Franky C. minstens 146 kilometer per uur. Bovendien had hij 1,88 promille alcohol in het bloed en was hij voordien al zes keer met de politierechtbank in aanraking gekomen voor alcoholintoxicatie, snelheid en niet ingeschreven voertuigen. “Hoe is het mogelijk dat hij niet in de cel vloog na zo’n ongeval?”, vroeg advocaat Dimitri Vantomme zich in naam van de weduwe en schoonfamilie van Redouan Mansour af. “Dit is een wegcrimineel. Redouan was papa van een dochtertje en zijn echtgenote was 8 maanden zwanger van hun tweede dochtertje. Zijn verlies veranderde het hele leven van zijn vrouw compleet. Geen leuke momentjes meer samen, geen reisjes meer samen,…” Bijna drie jaar na het ongeval lijdt ook de moeder van het slachtoffer nog altijd aan slapeloosheid, depressie en angstaanvallen.

Spijt

“Het spijt me”, was het enige wat Franky C. kon zeggen. Hij kwam die nacht van een bezoek aan zijn ex in Antwerpen en had in Nazareth nog twee lifters opgepikt om aan het Shell-tankstation in Marke af te zetten. Hij merkte het eerdere ongeval slechts vier seconden voor zijn botsing op en kon door zijn te hoge snelheid niet meer op tijd stoppen. Uitspraak op 23 mei.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Maxime Beels

    Lijkt me duidelijk dat die man zich nooit zal beteren, laat staan ten volle beseffen wat hij gedaan heeft. Lange celstraf graag, wie niet horen wil (tot 6x toe) moet voelen...