Dierenarts Joshua lanceert boek met verhalen uit zijn praktijk: “Ook over mishandelde kat Sprotje”

Joshua Dutré
Kristof Ghyselinck Joshua Dutré
Dierenarts Joshua Dutré (32), bekend van het VTM-programma Beestig, maakte van zijn passie zijn beroep. In zijn eerste boek vertelt hij openhartig over de dieren uit zijn leven en uit zijn praktijk op Overleie in Kortrijk. De opbrengst van de verkoop van het boek gaat naar het Sprotjesfonds. Die vzw helpt de kosten van de zorg van mishandelde dieren te dragen.  
Joshua Dutré
Ellen Van den Bouwhuysen Joshua Dutré

Zo is er het verhaal van Sprotje. Die kat haalde in 2018 het nieuws, nadat een dierenbeul haar in een gloeiend hete oven stopte. Joshua verzorgde en redde Sprotje. Het boek vol hartverwarmende en hartverscheurende dierenverhalen is een ‘must read’ voor dierenliefhebbers. Joshua geeft ook slimme tips mee in het boek, zodat de lezer weet hoe je een huisdier gezond en gelukkig maakt. Nog een weetje: VTM zendt dit voorjaar het tweede seizoen van Beestig uit. Joshua deelt als presentator van dat programma interessante dierenweetjes met Vlaanderen. Joshua Dutré heeft met Dierenartsen Overleie een eigen praktijk op het Sint-Amandsplein op Overleie in Kortrijk. Ook Valérie Huvaere en Iris Van Cappellen zitten in het team van zijn praktijk.

De cover van het boek
Horizon De cover van het boek

Het boek ‘Dierendokter Joshua: Mijn passie voor dieren’ kost 21,99 euro. Het wordt vanaf deze maand uitgegeven door Horizon. En het ligt vanaf 30 maart in de winkel. Meer info: klik hier.