Dertien treinreizigers geëvacueerd na dodelijk ongeval op spoor

De reizigers werden geëvacueerd en met een minibusje en enkele taxi's naar het station van Kortrijk overgebracht.
Hans Verbeke De reizigers werden geëvacueerd en met een minibusje en enkele taxi's naar het station van Kortrijk overgebracht.
Op het spoor in Aalbeke is donderdagvoormiddag een trein gestrand die van Moeskroen naar Kortrijk reed. Aanleiding was een ongeval waarbij een vrouw om het leven kwam. Dertien reizigers werden geëvacueerd.

Het ongeval gebeurde rond 11 uur. De vrouw overleed ter plaatse. De trein kwam na een noodstop tot stilstand ter hoogte van de Blauwkasteelstraat in Aalbeke. De dertien reizigers werden door de brandweer van het treinstel geholpen. Via een vaste trap konden ze naar beneden naar de Blauwkasteelstraat, waar een minibusje en enkele taxi’s hen stonden op te wachten. De reizigers werden naar het station van Kortrijk overgebracht. Na verloop van tijd werd eerst één spoor vrijgegeven en vervolgens ook het tweede spoor. Tussen Kortrijk en Moeskroen werden een tijdlang vervangbussen ingezet.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en de website www.zelfmoord1813.be.

De reizigers werden geëvacueerd en met een minibusje en enkele taxi's naar het station van Kortrijk overgebracht.
Hans Verbeke De reizigers werden geëvacueerd en met een minibusje en enkele taxi's naar het station van Kortrijk overgebracht.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.