Delegatie moskee bezoekt kunsthuis Salon Radical

Schepen Axel Ronse staat rechts, Mohamed Ahouna links, Paul Vandenbrouck van Salon Radical is de vierde in de rij.
Ahouna Schepen Axel Ronse staat rechts, Mohamed Ahouna links, Paul Vandenbrouck van Salon Radical is de vierde in de rij.
Een delegatie van het bestuur achter de Kortrijkse moskee heeft afgelopen weekend Salon Radical bezocht, het kunsthuis dat twee weken geleden openging.

“Er loopt momenteel een tentoonstelling met tapijten uit de Maghreblanden, en het leek me een goed moment om met het bestuur van de moskee naar het kunstenhuis te trekken en hen Salon Radical te leren kennen”, zegt Mohamed Ahouna, hij is gemeenteraadslid voor Team Burgemeester. “In het bestuursakkoord van de stad staat onder meer dat ook in het cultuuraanbod aandacht moet zijn voor diversiteit. Schepen Axel Ronse, die we mee uitgenodigd hebben, is intussen al bezig met die denkoefening: hoe kan je diversiteit brengen in het cultuuraanbod, en hoe kan je mensen met een migratieachtergrond tot in je Schouwburg krijgen? Met ons gezamenlijk bezoek wilden we hem daarbij een duwtje in de rug geven.” 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.