De Wijngaard naast winkelcentrum K geopend: “Ruim helft van de assistentiewoningen al bewoond”

De gebouwen staan rond een groen binnenplein.
Alides/ION De gebouwen staan rond een groen binnenplein.
De Wijngaard naast winkelcentrum K is geopend voor het publiek. Op de gewezen CM-site tussen de Sint-Janslaan en Wijngaard- en Vlamingenstraat is een nieuwe buurt met 50 flats en 55 assistentiewoningen gebouwd. De Wijngaard heeft een groen binnenplein, dat openbaar is.

De werken zijn goed twee jaar na de eerste steenlegging voltooid, met Alides uit Gent en ION uit Waregem als projectontwikkelaars. De Wijngaard is een succes. Dat toont de bezettingsgraad aan. “Ruim de helft van de assistentiewoningen is bewoond. En de interesse blijft groot”, zegt gedelegeerd bestuurder Bernard Bruggeman van Woonzorggroep GVO. De assistentiewoningen worden uitgebaat door Sint-Vincentius, onderdeel van GVO. Sint-Vincentius is dankzij de exploitatie van De Gulden Sporen in de Gentsestraat en De Houtmarkt op het gelijknamige plein al stevig verankerd in Kortrijk. De tevredenheid van de bewoners in De Wijngaard is groot, zo blijkt uit een bevraging. Om het in grote lijnen te omschrijven: ze voelen er zich gewoon thuis.

De tearoom in de Wijngaardstraat.
Alides/ION De tearoom in de Wijngaardstraat.

Tearoom in Wijngaardstraat

De Wijngaard omvat vijf gebouwen, die zich op het vlak van architectuur van elkaar onderscheiden en rond een groen binnenplein met terrasjes staan. Het binnenplein is vanuit de drie aanpalende straten toegankelijk. Het project omvat ook 1.500 vierkante meter aan kantoren in de Sint-Janslaan, aan Proximus verhuurd. Op het gelijkvloers van het gebouw in de Wijngaardstraat is een tearoom met terras ingericht. Door GVO uitgebaat voor én bewoners én passanten. Er is donderdagavond een feestelijke opening van de assistentiewoningen van residentie De Wijngaard. Dan wordt ook een gedenkplaat onthuld. Info: www.dewijngaardkortrijk.be.

Een beeld van De Wijngaard, aan de kant Wijngaardstraat.
Alides/ION Een beeld van De Wijngaard, aan de kant Wijngaardstraat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.