De Ideale Wereld spot met ‘9/11'-uitspraak Van Quickenborne

De Ideale Wereld haalde burgemeester Vincent Van Quickenborne door de mangel, naar aanleiding van een uitspraak die hij deed in deze krant.
VRT De Ideale Wereld haalde burgemeester Vincent Van Quickenborne door de mangel, naar aanleiding van een uitspraak die hij deed in deze krant.
In het satirische nieuwsprogramma De Ideale Wereld is de spot gedreven met een uitspraak van burgemeester Vincent Van Quickenborne in onze krant. Hij noemde de brand waarbij de glijbanen in het nieuwe zwembad vernield raakten ‘het 9/11 van Kortrijk’. 

“Mensen zullen jaren later nog altijd weten waar ze die avond precies waren, toen de brand begon”, zo verklaarde Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) zijn vergelijking. Hij bedoelde uiteraard niet dat de twee gebeurtenissen, qua menselijk leed, met elkaar vergeleken konden worden, maar zijn uitspraak was een dankbaar onderwerp voor enkele mopjes in De Ideale Wereld.

Presentator Jan Jaap noemde de glijbanen onder meer ‘de Twin Towers van Kortrijk, en sidekick Sarah Vandeursen vroeg zich luidop af waar het tweede vliegtuig dan ergens zou terechtgekomen zijn. Vandeursen trok onder meer op reportage naar Kortrijk om de miserie die de mensen daar voelden, op te meten. Je kan de aflevering herbekijken via https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/de-ideale-wereld/2019-nj/de-ideale-wereld-d20191029/

VRT
 Vandedeursen trok onder meer op reportage naar Kortrijk om de miserie die de mensen daar voelden, op te meten.
VRT Vandedeursen trok onder meer op reportage naar Kortrijk om de miserie die de mensen daar voelden, op te meten.2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Werner Cerisier

    Ik vond het super. Als iemand daardoor gekwetst wordt, is het hoogtijd dat die persoon naar een psychiater gaat.

  • piet devlieger

    Vreemd, die brand was hier op een kilometer van waar ik woon en ik heb er geen idee van waar ik was toen die uitbrak. We weten natuurlijk allemaal Van Quickenborne naar waarde (?) te schatten maar blijkbaar zet hij ons provinciestadje al op het niveau van New York. Bij momenten zijn de uitspraken van die man echt hilarisch. Het nadeel is dan natuurlijk dat zijn beleid dramatisch is voor de stad.