De Arc de Triomphe omgebouwd tot gevangeniskamp

Het symbolisch gevangeniskamp
Henk Deleu Het symbolisch gevangeniskamp

Breng ze terug, een collectief van Kortrijkse burgers en verenigingen, pleit voor het terughalen van de kinderen van Belgische Syriëstrijders. “Deze kinderen zijn onschuldig en kunnen niet het slachtoffer zijn van de keuzes van hun ouders. Wij baseren ons pleidooi voor een terugkeer op juridische, psychologische en opvoedkundige argumenten”, luidt het vanuit het bestuur.

Om aandacht te vragen voor deze problematiek werd een actief groeiend kunstwerk geïnstalleerd op de wintermarkt in Kortrijk. De Arc de Triomphe op het Jozef Vandaleplein werd zondagavond omgebouwd tot een gevangeniskamp. Tijdens een korte wake werden er 268 knuffels gevangen gezet en die staan symbool voor het aantal Belgische kinderen dat in Syrische kampen leeft. Het werk blijft staan tot 7 januari en iedereen wordt uitgenodigd om tijdens de kerstvakantie -als blijk van solidariteit en ter ondersteuning van de wens van velen- knuffels te komen brengen naar de tijdelijke kunstinstallatie.

Henk Deleu
Henk DeleuReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.