Dankzij Boîte gastronomisch menu in een wip klaar

Zaakvoerster Ann-Gaëlle Mahieu (26) toont de gastronomische foodbox.
Foto Vergote Zaakvoerster Ann-Gaëlle Mahieu (26) toont de gastronomische foodbox.

Als culinair kneusje toch met een gastronomisch menu stunten voor je gasten? Het kan dankzij Boîte in de Verhaeghestraat. Het bedrijf van Guillaume Delfosse (26) en Ann-Gaëlle Mahieu (26) verkoopt een foodbox waarmee je een driegangenmenu in amper 20 minuten klaar kan maken. "In de box zitten de gerechten bereid en vacuüm verpakt", vertelt Ann-Gaëlle Mahieu. "Je moet het enkel uitpakken, opwarmen en dresseren. We bieden niet de zoveelste foodbox aan. Bij ons moet je niet van nul starten en is de kwaliteit hoogstaand. Onze foodbox kost 39 euro, maar daar krijg je wel drie hapjes, drie gangen en brood voor." Het menu wordt tweewekelijks aangepast. Zo kan je tot 22 juli bij Boîte terecht voor zeetong, rode pesto, rucola en crème van pijnboompitjes als voorgerecht, kwartel, crème van jonge wortel, spitskool en krielaardappel als hoofdgerecht en citroenmousse, meringue en crumble van speculaas als dessert. Het slaat aan, want Boîte krijgt nu al twee tot tien bestellingen per week binnen. Niet enkel van mensen uit Waregem, maar onder meer ook uit Kortrijk. "We leveren tot in een straal van 35 kilometer rond Waregem", vervolgt Ann-Gaëlle Mahieu. "En het is echt lekker. Ik maak alles zelf klaar. Ik deed ervaring op in enkele horecazaken zoals pop-uprestaurant L'eau de Vie in Kortrijk." Info: www.boitefood.be (LPS)