Dan toch geen ‘superstem’ voor Jelle

Jelle wou een ‘super stem’ uitbrengen....
Christophe Maertens Jelle wou een ‘super stem’ uitbrengen....
Jelle Rouquart (18) uit Kortrijk is geen voorstander van kurkdroge verkiezingen.Daarom droeg hij zondag een T-shirt met daarop ‘super stem’ en een plastic cape met ‘We stemmen voor de goede’. De jongeman mocht echter het stemlokaal pas binnen nadat hij zijn attributen in de vuilnisbak had gegooid.   

“Ik vind stemmen zeer belangrijk”, aldus Jelle. “Toch heb ik de indruk dat iedereen het té serieus neemt. Mensen trekken hun beste pak aan om naar hier te komen. Het ziet er allemaal zo fake uit. Ik vind dat dat stemmen net iets cools moet zijn.”

maar raakte het stemlokaal niet binnen. Hij moest zijn cape afleggen.
Christophe Maertens maar raakte het stemlokaal niet binnen. Hij moest zijn cape afleggen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen trok Jelle naar de stembus met een kleine ventilator op zijn petje en een papier met ‘Stemmen is cool!’ op zijn kledij vastgemaakt. Toen werd hij door niemand gestopt en kon hij zo zijn stem uitbrengen.

“Te provocerend”

Zondag droeg Jelle een plastic cape met daarop ‘We stemmen voor de goede’ en op zijn T-shirt prijkte het opschrift ‘super stem’ met daarboven een variant van het Superman-symbool. Tot zijn verbazing, maar ook die van zijn ouders, raakte Jelle op die manier het stemlokaal niet binnen. Voor de deur werd hij staande gehouden door een politie-inspecteur, die Jelle op een vriendelijke, maar kordate manier vroeg zijn attributen af te leggen, wegens te provocerend.

“Toen de politie zei dat ik zo niet binnen mocht, vond ik dat heel jammer. Ik was wat geïrriteerd. Ik doe toch niemand kwaad? Ik wou gewoon voor een losse sfeer zorgen in het stembureau en de mensen een lach op hun gezicht toveren.” Jelle geeft echter niet op en hij belooft de volgende keer opnieuw met iets grappigs aan het stemlokaal te verschijnen.

Toch stemde de jongeman voor de ‘goede’.
Christophe Maertens Toch stemde de jongeman voor de ‘goede’.
Bij de vorige verkiezingen vond Jelle stemmen al cool.
Jelle Roquart Bij de vorige verkiezingen vond Jelle stemmen al cool.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.