Controle met drugshonden in middelbare scholen: één op de tien in aanraking met cannabis

Acht drugshonden voerden in twee Kortrijkse middelbare scholen controles uit.
Benny Proot Acht drugshonden voerden in twee Kortrijkse middelbare scholen controles uit.
Bij een controle met drugshonden in twee middelbare scholen in Kortrijk zijn dinsdag 123 leerlingen gecontroleerd. Dat gebeurde onaangekondigd, maar in overleg met de directies. Het opzet was preventief en ontradend. Bij dertien scholieren gaf de drugshond een reactie. Eén van hen had een gebruikershoeveelheid cannabis op zak. De twaalf anderen gaven toe onlangs softdrugs te hebben gebruikt. 

De politie van de zone Vlas nam de gevonden cannabis in beslag. Aan de actie namen zeventien agenten en acht drugshonden deel. “De hondengeleiders van de West-Vlaamse politiezones en de dienst hondensteun van de federale politie trainen vaak samen”, weet Thomas Detavernier van de politiezone Vlas. “De drugscontroleacties waren dan ook een goede en leerrijke oefening voor de honden en hun begeleiders. De politiezone Vlas en de scholen wilden op die manier druggebruikers een halt toeroepen en alle leerlingen duidelijk maken dat drugs op school absoluut verboden zijn.” In de toekomst zullen nog dergelijke acties plaatsvinden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.