Cocaïne nefast voor zaakvoerder

SKATESHOPS EN SKATEPARK OP DE FLES WEGENS DRUGSVERSLAVING

Omdat hij verslaafd was aan cocaïne, kon Laurent H. (33) het faillissement van skatepark en -shop Zumiez in Wevelgem en skateshops Five-0 in Roeselare en Skateboetiek in Kortrijk niet vermijden. Gisteren stond hij met zeven anderen voor de rechter terecht voor drugshandel.De Kortrijkzaan riskeert twaalf maanden cel.

"Hij speelde zijn hele vermogen en een goed draaiende zaak kwijt door zijn verslaving", aldus zijn advocaat Filip De Reuse.


De skateshop en -winkels gingen begin vorig jaar failliet. Het relaas van een aangekondigde dood, zo blijkt, want zaakvoerder Laurent H. was diep gezonken in het moeras van zijn drugsverslaving.


"Zijn winkel in Roeselare was op een avond vrij toegankelijk. Alle lichten brandden, maar er bleek niemand aanwezig te zijn. Hij had vergeten af te sluiten toen hij op stap ging", schetste zijn advocaat de schrijnende situatie.


Door zijn drugsverslaving joeg de Kortrijkzaan er zijn volledige vermogen door, inclusief deerfenis van zijn vader.

Handschoen

Laurent H. werd in april vorig jaar samen met Nederlander Michael L. (30) opgepakt na een controle van hun wagen. De Nederlander leverde en hielp hem, net als Sauges D. (35) uit Kortrijk en M'hamed F. (61) uit Roeselare. Die laatste hield er ook nog een alternatief circuit op na om de Roeselaarse regio te kunnen bevoorraden. Daarbij leverde Jurgen H. (43) uit Roeselare aan Geert V. (49) en Olivier C. (42) uit Roeselare, die op zijn beurt doorverkocht aan M'hamed F. Zij riskeren 18 tot 37 maanden cel en fikse verbeurdverklaringen tot 80.000 euro. De leveringen van Jurgen H. aan Geert V. gebeurden in zijn vrachtwagen. De cocaïne lag er telkens op maandagavond klaar in een handschoen. Bij hun arrestatie op 15 april vorig jaar stak er 103 gram in. H. trachtte door de drugsverkoop een centje bij te verdienen bovenop zijn povere leefgeld. Op vandaag is hij naar eigen zeggen volledig clean. "Cocaïne hebben van mijn leven een hel gemaakt", besloot hij. Hij riskeert de zwaarste celstraf van 37 maanden. Vonnis op 6 januari.

Nieuwe uitbaters

Ondertussen werden de skatejongeren niet aan hun lot overgelaten. Drie werknemers van de failliete vennootschap namen in juni vorig jaar de Kortrijkse skatshop. In december volgde het skatepark en de bijhorende skateshop in Wevelgem.