Circusclub treedt op in volle tent

De artiesten van De Skjève Smeete geven het beste van zichzelf.
Foto Henk Deleu De artiesten van De Skjève Smeete geven het beste van zichzelf.

Circusclub De Skjève Smeete uit Kortrijk heeft afgelopen weekend twee circusvoorstellingen in elkaar gebokst in de circustent in het Astridpark, in het kader van de Grote Verleieding.


"We hebben zeven artiesten een podium gegeven, eentje voor elke nieuwe brug in Kortrijk", zegt Elise Vanpraet. "Elk jaar organiseren we met onze club de 'Skjève Conventie', waarbij we andere artiesten uit de jongleerwereld uitnodigen om te komen optreden, en nu hebben we dat in het kader van de Verleieding een keertje extra gedaan. We vreesden een beetje het ergste voor de opkomst, door het wisselvallige weer, maar onze tent zat goed vol, zowel de honderd stoeltjes als de matten vooraan voor de kindjes. De mensen doen ook enthousiast mee, dus we zijn erg tevreden."


"Ik ben heel blij dat we gekomen zijn", zegt Frederique Warnez uit Bissegem, die dochtertje Noémi (8) en zoontje Mattéo (6) meebracht. "Ze zitten daar vooraan bij de kindjes, en ik zie al een hele tijd een brede glimlach op hun gezicht. De act met de diabolo's vond ik het tofst." (JME)