César stunt met bonnen tot 500 euro

NA 20 JAAR NOG STEEDS HETZELFDE TEAM IN FRANSE BRASSERIE

Alina, Mathieu, Tony, Els, Alain, Jean-Claude, Christine, Nadine, Armine, Lieve en Renaat in de Franse brasserie César op de Grote Markt.
Henk Deleu Alina, Mathieu, Tony, Els, Alain, Jean-Claude, Christine, Nadine, Armine, Lieve en Renaat in de Franse brasserie César op de Grote Markt.
De Franse brasserie César op de Grote Markt, een naam als een klok tot ver buiten onze regio, bestaat 20 jaar. César viert het jubileum door vanaf 2018 waardebonnen tot 500 euro uit te delen. Opvallend: het César-team van 1998 is bijna identiek aan de huidige ploeg. "We begrijpen elkaar", klinkt het.

Brasserie César, in gewezen Café Français op de Grote Markt, opende op 5 maart 1998. Alles begon echter in 't Waaihof in het Astridpark, waar Renaat Demuynck jaren aan het roer stond. "Ik wilde er verbouwen, maar borg die plannen op omdat de meeste mensen in die tijd niet aan de rand van de stad op restaurant gingen. Al hadden we wel feesten genoeg in 't Waaihof hoor, dat wel. Toen ik echter vernam dat Café Français over te nemen was, twijfelde ik geen moment. Ik droomde al jaren van een horecazaak met uitstraling op de Grote Markt. Ik liet het pand met beschermde gevel strippen, vernieuwen en herinrichten, in de stijl van een Franse brasserie. Het interieur is 20 jaar later nog altijd authentiek. Ik had bovendien het geluk dat heel mijn ploeg mee verhuisde."

Een foto uit de beginjaren van Els, Alain, Lieve en Renaat voor de zaak op de Grote Markt.
Henk Deleu Een foto uit de beginjaren van Els, Alain, Lieve en Renaat voor de zaak op de Grote Markt.

Prima verstandhouding

Renaat Demuynck en Lieve Despriet huren het pand bij brouwerij Inbev. Alain Lefevre is chef-kok, terwijl zijn vrouw Els Deconinck zaalverantwoordelijke is. De ploeg omvat verder sous-chef Tony Dejonghe, hulpkoks Nadine Decock en Armine Vardanyan en medezaalverantwoordelijken Christine Fiems en Alina Serobian. Het is uitzonderlijk in de horeca dat een ploeg na jaren nog uit dezelfde mensen bestaat.


"We geven elkaar de vrijheid om beslissingen te nemen en kunnen goed relativeren en water in de wijn doen", zegt Renaat Demuynck. "Er is een prima verstandhouding", vult Els Deconinck aan. Recent vervoegden ook zaalmedewerker Mathieu Van Dormael en logistiek medewerker Jean-Claude Defremont het team. César - gekend om zijn Franse keuken met moderne toets - lokt klanten tot ver buiten Kortrijk zoals uit Rijsel, Gent en de kuststreek.

Chris Lomme

"We bouwden een mooi vast cliënteel op", vervolgt Renaat Demuynck. "Of we ook bekende koppen ontvangen? Zeker, zoals grote zakenmannen en sterrenchefs, maar we zijn daar liever discreet over. We kunnen wel enkele lokale bekende mensen vermelden zoals acteurs Chris Lomme en Stefaan Degand, de bandleden van elektrorockband Goose, ex-topjudoka Gella Vandecaveye en ex-tennisser Xavier Malysse. Het is naar aanleiding van ons 20-jarig bestaan tijd om César nog eens in de aandacht te brengen. Zeker nu het aanbod restaurants groter is dan ooit in Kortrijk. We pakken daarom in ons jubileumjaar in 2018 met een hele mooie actie uit. We verloten vanaf januari wekelijks minstens vijf waardebonnen van 20 tot 50 euro. En per kwartaal verloten we een superbon van 500 euro. We bekijken nog hoe we dat gaan doen. Mogelijk wordt het een lottrekking op basis van de rekeningen. We willen zoveel mogelijk klanten laten meegenieten van onze actie. En zo ook mensen die hier nog nooit geweest zijn te overtuigen om eens naar César te komen."

Dankbaar

"We zijn onze klanten ook heel dankbaar. Ze hebben ons gemaakt tot wat we zijn. We hebben klanten die speciaal voor een gerecht komen. Dat danken we aan onze klassiekers, zoals de aan tafel bereide steak tartaar, choucroute, chateaubriand en zeetong meunière. Onze keuken is al jaren erg constant, ook op het vlak van kwaliteit."