Exclusief voor abonnees

Centrummanager en directeur Lago blikken terug op brand zwembad Weide, nu 1 jaar geleden: “Journaliste belde me uit bed. Ik geloofde niet wat ze zei”

Elewin Werbrouck en Tom Hillewaere waren als eerste van Lago ter plaatse, een jaar geleden. Op de achtergrond zie je het zwembad Lago Weide, met de vijf nieuwe glijbanen, sinds de herfstvakantie van vorig jaar open.
Henk Deleu Elewin Werbrouck en Tom Hillewaere waren als eerste van Lago ter plaatse, een jaar geleden. Op de achtergrond zie je het zwembad Lago Weide, met de vijf nieuwe glijbanen, sinds de herfstvakantie van vorig jaar open.
Het is op woensdag 26 februari een jaar geleden dat een brand de vijf glijbanen en toren van Weide in de as legde, enkele dagen voor de grote opening van het nieuwe sportbad en subtropisch zwemparadijs in Kortrijk. “Een surreëel beeld, we konden het niet geloven”, zeggen Tom Hillewaere en Elewin Werbrouck van Lago. Het zwembad draaide maandenlang op halve kracht. Het wordt nu het jaar van de waarheid. “We mikken in 2020 op 300.000 recreatieve zwemmers”.
De vijf huidige glijbanen (links), het inferno van een jaar geleden (rechts)
Belga/Hans Verbeke De vijf huidige glijbanen (links), het inferno van een jaar geleden (rechts)

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis