CD&V Kortrijk lanceert plan van 10 miljoen euro: “Inperking tijdelijke zomerbars, zorgpersoneel eren met kunstwerk en extra investering in armoedebeleid”

CD&V Kortrijk wil een inperking van tijdelijke horecazaken, zoals zomerbars. Om de vaste horecazaken te steunen.
Henk Deleu CD&V Kortrijk wil een inperking van tijdelijke horecazaken, zoals zomerbars. Om de vaste horecazaken te steunen.
Oppositiepartij CD&V heeft een relanceplan van 10 miljoen euro voor Kortrijk klaar. Het kan als inspiratiebron dienen voor het stadsbestuur van Team Burgemeester, sp.a en N-VA. “Het is goed dat de oppositie voorstellen doet, maar we zijn er zelf al weken volop mee bezig”, zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “We stellen wellicht volgende week een concreet plan voor”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). Opvallend in het relanceplan van CD&V: een inperking van pop-upzaken zoals zomerbars, een kunstwerk als eerbetoon aan het zorgpersoneel en een extra investering in het armoedebeleid. 

Het relanceplan focust op drie thema’s: welzijn, economie en middenveld. Het luik welzijn omvat voorstellen om het mentaal welzijn van jongeren te bewaken in samenspraak met jongerenorganisaties, een extra investering in armoedebeleid en het pandemie-proof maken van alle woonzorgcentra.

CD&V Kortrijk wil dat alle woonzorgcentra in Kortrijk pandemie-proof gemaakt worden.
Photo News CD&V Kortrijk wil dat alle woonzorgcentra in Kortrijk pandemie-proof gemaakt worden.

Economie

Het luik economie omvat het helpen van handelaars bij het maken van webshops en het voorzien van lockers in wijken om e-commerce te steunen. Nog opvallend in het luik economie: CD&V vraagt op het vlak van horeca een inperking van pop-upzaken (zoals zomerbars, red.). Zodat vaste horecazaken weer een goeie start kunnen nemen van zodra de coronamaatregelen genoeg versoepelen. Ook bij het luik economie: een voorstel voor het nu reeds betalen van evenementen om de eventsector een handje te helpen.

CD&V wil een aanpak om handelaars te helpen bij het maken van webshops
ANP XTRA CD&V wil een aanpak om handelaars te helpen bij het maken van webshops

Het luik middenveld omdat het ontwikkelen van het alternatief cultuurprogramma Zomer in eigen stad, in samenspraak met allerlei organisaties. CD&V vraagt ook om organisaties zekerheid van subsidies te geven, zelfs al gaan sommige evenementen niet door. Tot slot nog het volgende idee: een kunstwerk in de publieke ruimte plaatsen, als eresaluut aan het zorgpersoneel.

Volgens CD&V heeft Kortrijk nood aan een alternatief cultuurprogramma Zomer in eigen stad.
Joel Hoylaerts / Photo News Volgens CD&V heeft Kortrijk nood aan een alternatief cultuurprogramma Zomer in eigen stad.

Het relanceplan van oppositiepartij CD&V omvat nog veel meer voorstellen. Wie ze wil nalezen: klik hier.